Klondike (1970)

Spenning | 3 timer, 46 minutter
Rating:
0/10

Handling

En actionfylt spenningsserie basert på bøker av Jack London, bearbeidet for radio av Sven Lange. Jack London var kun 21 år da han dro til Klondike for å prøve seg som gullgraver. Fortellingene hans fra gullgraversamfunnet i Dawson har senere fascinert en hel verden. Hver episode er en avsluttet fortelling.

Originalmusikk ved Sven Lange. Instruktør: Paul Skoe. Teknisk regi: Aage Sandaker og Egil Johan Damm. Annonsering ved Einar Bjorvatn.

 

Bjørnekjøtt (1:7)

Sommeren 1897 meldes det om veldige gullfunn i Alaska og i tusener strømmer gullgravere nordover for å søke sin lykke. Blant dem som fristes er også folk som ikke akkurat er vant til farer, strabaser og hvinende kuldegrader - som Kit Bellew, kunstanmelder, barløve og herre på byen i San Francisco. Han har fått vite at en ekte gullgraver må livnære seg av hva han selv kan nedlegge av vilt, og i disse traktene skyter man bjørn ...

Hør i NRKs nettspiller

Ferden til Dawson (2:7)

En plutselig innskytelse fikk Kit Bellew til å følge onkel John og sine to søskenbarn til Alaska. Etter umenneskelige strabaser og slit er de nådd fram til det første bestemmelsesstedet, og meningen er at onkel John og Kit skal vende tilbake. Men Kit har ennå ikke fått oppfylt sitt ønske om å smake bjørnekjøtt. Kit, som nå har skiftet navn til Kit Storm, skal sammen med vennen Shorty hjelpe to karer opp til gullgraverbyen Dawson.

Hør i NRKs nettspiller

Kappløpet til Squaw Creek (3:7)

Kit og Shorty er kommet til gullgraverbyen Dawson City. Her treffer de Joy Gastell, en foretaksom ung dame som synes det er rart at ingen tenker på å skaffe mat til befolkningen i byen. Forrådene er knappe og vinteren slår nå til for fullt. Dette er selvsagt en utfordring våre to venner ikke kan motstå ...

Hør i NRKs nettspiller

Ruletten (4:7)

Etter kappløpet til Squaw Creek er Kit, Shorty og Joy vendt tilbake til Dawson City. Her lokker kneipa Elghornet selvsagt. Og ikke bare med mat, drinker og varme, men dessuten med muligheten til å satse nyvunne rikdommer på å bli enda rikere - eller like fattig som før ...

Hør i NRKs nettspiller

Eggmonopolet (5:7)

Mens gullgraverbyen Dawsons innbyggere går og venter på at vinteren skal ta slutt, søker de til teatersalongen i "operaen" hvor et skuespillerensemble gir forestillinger. Men den særdeles sjarmerende skuespillerinnen Lucille er ikke tilfreds med bare å underholde andre, hun vil selv gjerne ha litt moro. Som for eksempel å gi ekskjæresten Wild Water en lærepenge - et opplegg som samtidig vil bli innbringende for Kit.

Hør i NRKs nettspiller

Aksjeselskapet Tralala (6:7)

Historien med eggmonopolet har laget et visst skår i det renommé Kit og Shorty har skapt seg med sine bedrifter. Hele Dawson City ler av det stygge pusset skuespillerinnen Lucille og vennen hennes Wild Water har spilt dem. Kit og Shorty sverger hevn.

Hør i NRKs nettspiller

Surprise Lake (7:7)

Etter at Kit og Shorty har tatt sin revansj i den berømmelige affæren med eggmonopolet, følger en stille tid. Det lir ut over vinteren og de to kameratene blir rastløse. Shorty vil ut på elgjakt, men Kit har andre planer: Han vil finne Surprise Lake - gullsjøen.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search