Rocambole (1985)

Spenning, Krim | 4 timer
Rating:
0/10

Handling

Kriminalhørespill basert på føljetonger av Ponson du Terrail. Rocambole er en heltemodig og hardkokt helt på stadig nye, farlige eventyr.

Instruktør: Kyrre Haugen Bakke. Musikkprodusent: Åsmund Feidje. Teknisk regi: Jan Erik Hoel. De som er med: Per Christensen d.e (Fortelleren), Sven Nordin (Armand de Kergaz), Finn Schau (Sir William alias Vicomte André), Morten Røhrt (Rocambole), Ole-Jørgen Nilsen (Byråsjef G. de Beaupreau), Inger Lise Westby (Therese, hans hustru), Annika With (Hermine, hennes datter), Vibeke Falk (Baronesse de Kermadec), Linn Stokke (Carisette), Øyvin Berven (Leon Rolland, hennes forlovede nå hennes ektemann), Kristin Kajander Kopperud (Baccarat), Per Christian Ellefsen (Fernand Rocher), Ellen Horn (Jeanne de Balder). Ellers medvirker: Trond Birkedal, Bjørn Jenseg, Rolf Arly Lund, Erik Øksnes og Arvid Ones.

 

Den hemmelighetsfulle arv: De to brødre (1:6)

Vinteren 1812: Napoleons arme trekker seg tilbake fra Moskva, fanget i den russiske vinters dødelige grep. Og i denne ødemarken av snø og kulde blir det begått et svik som får følge for lange tider og mange menneskeskjebner, som danner opptakten til en beretning om kjærlighet og hat, om edel dåd og skjendige skurkestreker, om dyd og last og den evige konflikt mellom det gode og det onde.

Hør i NRKs nettspiller

Den hemmelighetsfulle arv: Hevnen og gullet (2:6)

Paris 1847. Fire år er gått siden de to brødre, Armand og André, skiltes. Nå er André klar til å smi sine renker. Hans planer omfatter en stor formue og en skjendet kvinne, og i sitt nett av hat og hevn håper han å fange den edle Armand. Storbyen skal bli en kampplass på liv og død!

Hør i NRKs nettspiller

Den hemmelighetsfulle arv: Den djevelske plan (3:6)

12 millioner francs er innsatsen som Sir William alias Vicomte André spiller om, Baron Kermars hemmelighetsfulle arv som den edle Armand vokter og forvalter, mens han søker den rette arving. Men André vet å velge sine medhjelpere, så som mademoiselle Baccarat som er villig til å ofre alt for sin lidenskap, også sin egen søster...!

Hør i NRKs nettspiller

Den hemmelighetsfulle arv: Duell uten håp (4:6)

Rammet av den onde Andrés djevelske plan er Madame Therese og hennes datter reist til Bretagne. Rammet er også den ulykkelige Fernand, så skjendig anklaget for tyveri, og den tapre lille Carisette, bortført og sperret inne hos enken Fipart og hennes fostersønn, en forvorpen ung knekt som kalles - Rocambole... Så finner et skjebnesvangert møte sted.

Hør i NRKs nettspiller

Den hemmelighetsfulle arv: En sol går ned i Bretagne (5:6)

Som ved et lykketreff har den edle grev Armand omsider kommet i kontakt med den ulykkelige, fengslede Fernand. Endelig er han også kommet på sporet av arvingen til baron de Kermas veldige formue. Men den onde André smir stadig nye renker og han unser seg ikke for å svikte sine egne medhjelpere, noe Baccarat får erfare...

Hør i NRKs nettspiller

Den hemmelighetsfulle arv: Den evige kamp (6:6)

Det som skiller den geniale skurk fra den ordinære, er evnen til - lik en kjølig sjakkspiller - å se flere trekk fremover. Og dernest, viljen og motet til å sette alt inn på det ene overrumplende trekk. Disse egenskaper har den onde André i fullt monn. Og nå gjør han seg klar til å foreta det avgjørende fremstøt, både mot Hermines hjerte og baron Kermars formue...

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search