Skuddet (1984)

Barn, Spenning, Drama, Krim | 1 time, 10 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespill for ungdom i tre deler av Edith Ranum. To unge gutter, Viggo og Stein, raner Hobekks varehandel. Innehaveren blir skutt og drept av Viggo. Serien begynner altså med et drap, og vi vet hvem som drepte, så det er ingen vanlig "krim". Den handler om vold, virkningene av vold, og hvordan vi reagerer på vold. Skal vi bare "forstå" og "forstå" og prøve å hjelpe, eller må vi se i øynene at det finnes mennesker som simpelthen er onde - og ta konsekvensene av det?

 

Ingen vil da vel dette? (1:3)

Et skudd smeller. En gutt er blitt morder, og en ung pike har mistet faren sin. Plutselig er teoretiske diskusjoner om voldsbruk og straff blitt virkelighet for en rekke mennesker. Instruktør: Trond Brænne. Teknisk regi: Truels Zeiner-Henriksen. De som er med: Are Storstein (Stein), Minken Fosheim (Kjersti), Lise Fjeldstad (Fru Kollseth), Roy Bjørnstad (Herr Kollseth), Per Frisch (Viggo). Annonsering ved Fredrik Ravn.

Hør i NRKs nettspiller

Ingen veier fører tilbake (2:3)

Viggo har drept et menneske han hatet. Stein er dratt med i forbrytelsen. Han sitter igjen med angsten, andre med sorg og hevnlyst. Skal de to bli tatt? Hva skal straffen være – øye for øye og tann for tann eller forståelse og tilgivelse? Instruktør: Trond Brænne. Teknisk regi: Truels Zeiner-Henriksen. De som er med: Are Storstein (Stein), Minken Fosheim (Kjersti), Lise Fjeldstad (Fru Kollseth), Roy Bjørnstad (Herr Kollseth), Per Frisch (Viggo), Linn Stokke (Mette). Annonsering ved Fredrik Ravn.

Hør i NRKs nettspiller

Ingen kan si seg fri (3:3)

Viggo er uten skrupler, reagerer som et farlig dyr når han presses opp i et hjørne. Kjersti som vil at alle skal forstå hverandre, tvinges til følelser hun aldri har kjent før, tvinges til vold. Instruktør: Trond Brænne. Teknisk regi: Truels Zeiner-Henriksen. De som er med: Are Storstein (Stein), Minken Fosheim (Kjersti), Lise Fjeldstad (Fru Kollseth), Roy Bjørnstad (Herr Kollseth), Per Frisch (Viggo), Linn Stokke (Mette). Annonsering ved Fredrik Ravn.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search