Fryktens dal (2016)

Spenning, Krim, Sherlock Holmes | 2 timer, 10 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hør et klipp fra hørespillet:

Sherlock Holmes var Radioteaterets påskekrim 2016!

Sherlock Holmes mottar en kodet melding som viser seg å være et varsel om en ugjerning som skal begås. Så blir en Mr. Douglas funnet myrdet.Holmes står her overfor et at de mest kompliserte mysterier.

Dette er en av de mest kjente beretninger om den berømte detektiven. John Dickson Carr satte den på toppen blant sine favoritter. Handlingen utspiller seg både i England og i Amerika.

Bøkene om Sherlock Holmes er blitt folkelesning over hele verden. Conan Doyle forsøkte rett nok å ta livet av sin helt, men uten at han hadde særlig hell med seg.

Sherlock Holmes og Watson blir spilt av henholdsvis Thorbjørn Harr og Nicolay Cleve Broch.

 

Rambukkene (1:4)

Sherlock Holmes mottar et brev med en kodet melding. Han forsøker å løse den sammen med sin kompanjong, doktor John Watson. Hva kan tallene bety? Er det ord hentet fra en bokside? Parallelt med denne delen av historien blir vi presentert for en helt annen historie som foregår tjue år tidligere, i 1875 i lite gruvesamfunn i USA. Der regjerer en nådeløs gruppe menn som kaller seg Rambukkene, og som ikke viser nåde med dem som ikke gjør som de sier. Kan koden Sherlock Holmes har mottatt og historien fra USA ha noe med hverandre å gjøre?

Hør i NRKs nettspiller

Tragedien på Birlstone (2:4)

Samtidig med at Sherlock Holmes og doktor Watson klarer å løse koden, får de besøk av inspektør Mac Donald. Han kan fortelle dem at personen som blir nevnt i koden allerede er funnet drept. I gruvesamfunnet i Vermissa i USA stifter John McMurdo bekjentskap med den nådeløse morderligaen Rambukkene. Den unge kvinnen han blir forelsket i har allerede en annen kjæreste, en av Rambukkenes verste menn, Ted Baldwin.

Hør i NRKs nettspiller

Mørke netter (3:4)

Sherlock Holmes og doktor Watson drar til Birlstone Manor for å bistå i etterforskningen av mordet på Jack Douglas. Der finner de flere spor, blant annet en avsagd hagle, noe de mener peker mot at gjerningsmannen kan være amerikaner. John McMurdo tar del i Rambukkenes nådeløse framferd mot befolkningen i den lille gruvebyen i USA, selv om Ettie trygler ham om å la være.

Hør i NRKs nettspiller

Hvordan det gikk med Birdy Edwards (4:4)

Etterforskerne er på jakt etter en syklist de mener kan stå bak mordet på Birlstone. Men Sherlock Holmes, som har tilbragt en natt alene i arbeidsværelset til den avdøde Jack Douglas, mener de ikke har den fjerneste anelse om hva det er de etterforsker. John McMurdo setter opp en felle for å fange spionen som har dukket opp i det lille gruvesamfunnet i USA, og som vil kunne ødelegge for den nådeløse morderligaen, Rambukkene. De venter i spenning på om han vil dukke opp.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search