Døde menn går på ski (2004)

Spenning, Komedie, Krim, Grøsser | 2 timer, 21 minutter
Rating:
9/10

Handling

Hør et klipp fra hørespillet:

Spenning, grøss og humor i påskefjellet. Hør Knut Nærums dramatisering av bestselgeren Døde menn går på ski, som har gått som radioens påskekrim i NRK.

Oslomilliardæren Sverre Hartkorn tar med seg sine venner til fjells. Til en gammel hytte langt inne på vidda hvor det en gang skjedde et grufullt mord - til skiturer og mordlek. Latteren stilner dog kjapt hen, idet hodene bokstavlig talt begynner å rulle. Kniver lyner, trinser truer, og lik og gjenferd vandrer som de aldri før har vandret. Dessuten kommer stormen. En storm så grusom at den stenger dem alle inne. Og som om det ikke var nok – på påskefjellet er mobiltelefonen til ingen nytte. Hytta ligger hinsides all kontakt med omverdenen.

Knut Nærum om hørespillet:
«Døde menn går på ski» er et skamløst forsøk på å skrive seg inn i den mest påskehyggelige delen av norsk kriminallitteratur. Radioteatret er den mest fremstående og tradisjonsrike formidler av denslags vi har her til lands. Derfor føles det nå som om boken omsider har kommet hjem. Den har aldri vært her før, men det er likevel dette som er hjemme, sier Knut Nærum om radioversjonen av Døde menn går på ski.

I hovedrollene hører vi Bjørn Skagestad, Marit A. Andreassen og Kjersti Elvik. Nils Nordberg har hatt regien og Åsmund Feidje har skrevet musikken.

Del:

Kommentarer ( 1 )

9/10

Andreas Ougland

5 år siden

Akkurat hørt denne om igjen i dag. Blir aldri dårlig. Herlig blanding av humor og påskegrøss!

Search