Dødens elv (2018)

Spenning, Krim | 3 timer, 3 minutter
Rating:
0/10

Handling

En maskert mann krabber ned i en tønne med dynamitt. Han har på forhånd sendt brev til 15 personer og invitert dem til å overvære seansen, med den begrunnelsen at hver av dem bærer sin del av ansvaret for hans død.

Journalist Nicolay Wolff er én av de 15 som får brevet og ser mannen sprenge seg. Nå vil han vite hvorfor.

Én etter én sporer han opp de 14 andre for å få brikkene i puslespillet på plass. Hvilke mørke hendelser er det som knytter livene deres sammen? Det blir farlig for Nicolay Wolff når han skal løse mysteriet, og hans egne indre demoner gjør det enda vanskeligere.

En kriminalhistorie fra 50-tallets Drammen, basert på boka til Frits de Bourg.

 

Ingen rettferdighet for sånne som oss (1:5)

En mann begår selvmord ved å sprenge seg selv i luften. Han har på forhånd invitert femten personer til å overvære seansen, fordi han mener at det er deres skyld. Men de inviterte kjenner ikke hverandre og vet heller ikke hvem selvmorderen er. Nicolay Wolff, som er blant de inviterte, tenker at noe må knytte dem sammen, og bestemmer seg for å finne ut hva det er. Men mørke krefter vil noe annet.

Hør i NRKs nettspiller

Til den rette (2:5)

En brutal slåsskamp, en ung jente forsvinner, og Wolff skaffer seg nådeløse fiender med store motorsykler. Politietterforsker Ulla Stevenson kobles på saken, men hun er ikke overvettes begeistret over Wolffs innblanding.

Hør i NRKs nettspiller

En hemmelig verden (3:5)

To innbrudd; ett som slår feil og bringer Wolff en anmeldelse på nakken, og ett som gir ham viktige spor å følge. Ulla forteller om en druknet mann med fingrene oppklort inntil beinet, og Wolff får en mystisk forfølger.

Hør i NRKs nettspiller

Innlagt på ubestemt tid (4:5)

Et mistenkelig dødsfall rammer en av brevmottakerne. Wolff reiser på et hjembesøk med ladd pistol i lommen. Enda et lik trekkes opp av elva med oppklorte fingrer, og Wolff får blackout og våkner opp som fange og i hjelpeløs tilstand.

Hør i NRKs nettspiller

En våt grav (5:5)

Wolff overlever et opphold i skrekkens hus, men føler at han går fra asken til ilden da han stifter bekjentskap med et av okkupasjonstidens mest utspekulerte torturinstrumenter. Her finner han ut hvorfor de druknede har oppklorte fingerer. Og, ikke minst, han løser gåten som startet med mannen i tønnen.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search