God aften, mitt navn er Cox, serie: 2 (1956)

Spenning, Komedie, Krim, Paul Cox | 2 timer, 51 minutter
Rating:
0/10

Handling

Kriminalhørespill av Rolf og Alexandra Becker. Den sjarmerende eventyreren Paul Cox er stadig på flukt fra lovens håndhevere og mystiske forbrytere. Musikk: Hans-Martin Majewski.

 

Liket var her nettopp (1:7)

Ny kriminalserie i 7 episoder av Robecker - det felles forfatternavnet til det tyske ekteparet Rolf og Alexandra Becker, oversatt av Hans Heiberg. Atter en gang befinner den sjarmerende eventyreren Paul Cox seg i et badeværelse – denne gang i sitt eget badekar – når historien starter. Noen kommer på uønsket besøk, midt på natten. En vakker ung dame - Anette Dumont - som krever 3300 pund av ham. Uten noen rimelig grunn. Levert til Kraczyk om seks timer, i Alora Crawfields villa. Urimelig, ja, men Mr. Cox er nysgjerrig og damen aldeles nydelig … Serien som er en frittstående fortsettelse av den første, ble slettet fra NRKs arkiver og ikke spilt inn på nytt. Denne versjonen er lydteknisk restaurert av Sture Bakke etter gamle private opptak (og sendt i reprise 2001).

Hør i NRKs nettspiller

Han som alltid får skylden (2:7)

Paul Cox trodde seg ferdig med Wallings-saken, men nå påstår den vakre, unge Anette Dumont at han har et dokument som tilhører henne, som stammer fra advokat Wallings. Dermed går det som det må: En mystisk herre ved navn Kraczyk blir myrdet, og selv om liket siden forsvinner, er ikke politiet i tvil om hvem de skal interessere seg for. Cox må igjen bevise sin uskyld, og heldigvis dukker også drosjesjåfør og privatdetektiv Richardson opp…

Hør i NRKs nettspiller

En opphissende parfyme (3:7)

Arme Paul Cox! Han ønsker bare å leve et fredelig liv, men plutselig er han mistenkt for mord på en mann han aldri har hørt om. Og ikke nok med det: Leiligheten hans er endevendt av innbruddstyver, som har overfalt og skadet en politibetjent. Inspektør Carter ser ikke noe ulogisk i at Cox selv kan stå bak både hærverket og overfallet…

Hør i NRKs nettspiller

Whisky på fastende hjerte (4:7)

Cox er nå mistenkt både for mordet på Kraczyk og overfallet på politibetjent Potter. Men vår helt gir seg ikke: Han har klart å spore opp den vakre, mystiske Anette Dumont i Bournemouth, og fått overraskende opplysninger av henne. Overraskende er det også at han plutselig blir overfalt og bortført av politiet. Og at overfallsmennene likevel ikke er politifolk…

Hør i NRKs nettspiller

Høk over høk (5:7)

Atter en gang har Cox unnsluppet en felle, denne gangen satt opp av den mystiske og hevngjerrige kvinnen som kalles "Reven". Han er nå overbevist om at Anette Dumont er uskyldig – men hvem andre har hun fortalt om aksjene som alle er på jakt etter? Hva med kelneren på nattklubben Samovar, som nå plutselig er dukket opp?

Hør i NRKs nettspiller

Det brenner i dag (6:7)

Paul Cox, en sann gentleman og kvinnenes ridder, satte avgårde for å redde den bortførte Anette Dumont. Han fant også – bokstavelig talt – sporet, men gikk selv i fellen, fanget av gangsteren Umac og "Reven" alias Vera Kraczyk, søster av den myrdede Alfons. Kan politiet og Richardson slå reddende til, før det blir hett rundt ørene på dem?

Hør i NRKs nettspiller

Den som ler sist (7:7)

Sist vi møtte Paul Cox hadde han sporet opp gangsteren Umac alias Flip McYouth – nå ved hjelp av en ny alliert, Vera Kraczyk. Ved en desperat manøver fikk han reddet seg og Vera ut av gangsterens klør. Men McYouth stakk av, og igjen jakter alle på alle. Nå må Cox en gang for alle finne svaret på hvem som stod bak mordet på Alfons Kraczyk og stjal Anette Dumonts aksjer.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search