Sadako vil leve (1972)

Spenning | 2 timer, 21 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespillserie i fem deler, etter en bok av Karl Bruckner. Den 6. august 1945 falt atombomben over Hiroshima. Ungjenta Sadako og hennes litt eldre bror overlever, men mange år senere viser det seg at Sadako er blitt skadet av strålene fra bomben. Serien er egnet for hele familien. Dramatisert for radio av Börje Nyberg, oversatt av Jon Lennart Mjøen. Instruktør: Paul Skoe. Teknisk regi: Viktor Sandal. Annonsering ved Nils Nordberg.

 

Sadako vil leve (1:5)

Det er juli 1945. Krigen i Det fjerne østen nærmer seg slutten. På den amerikanske marinebasen i Mariannearkipelet foregår det hektiske forberedelser til det avgjørende slaget mot japanerne. I Hiroshima leker vesle Sadako Sasaki og hennes eldre bror Shigeo. De er fra fattige kår, faren er soldat og moren jobber på et verft.

Hør i NRKs nettspiller

Sadako vil leve (2:5)

Hiroshima 6. august 1945. Den første atombomben faller. Svevende i en fallskjerm ned mot jorden. Fem hundre meter over bakken begynner tenningsmekanismen å fungere ... Plutselig flammer et grelt hvitt lys, hundre ganger sterkere enn solen.

Hør i NRKs nettspiller

Sadako vil leve (3:5)

Atombomben har falt i Hiroshima, og den har forårsaket ubeskrivelige ødeleggelser. Sadako og hennes bror Shigeo slipper merkelig nok fra det med livet i behold, men hvordan vil tilværelsen arte seg for dem etterpå?

Hør i NRKs nettspiller

Sadako vil leve (4:5)

I Hiroshima går livet videre etter atombomben. Innbyggerne minnes hvert år dagen for bombingen både med vemod og verdighet. Etter ti år er Sadako blitt gammel nok til å delta i en sykkelstafett mellom Tokyo og Hiroshima.

Hør i NRKs nettspiller

Sadako vil leve (5:5)

Sadakos deltagelse i sykkelstafetten Tokyo - Hiroshima får skjebnesvangre følger. Hun kommer på sykehus hvor hun møter den jevnaldrende gutten Shigotomo, og får en venn å dele felles problemer med - ti år etter at atombomben falt over byen deres.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search