Rasmus på loffen (1958)

Barn, Spenning | 2 timer, 5 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespill for barn i seks deler, etter en bok av Astrid Lindgren. Akkurat som de andre barna på barnehjemmet drømmer Rasmus om å få egne foreldre. En niårig gutt med stritt hår er det visst ingen som vil ha. Rasmus bestemmer seg for å rømme for å finne seg foreldre på egen hånd. Oversatt av Sonni Holtedahl Andersgaard. Instruktør: Berthold Halle. Teknisk regi: Paul Skoe. Sendt i Barnetimen.

 

Den store landeveien (1:6)

Året er 1906. Foreldreløse Rasmus vokser opp på barnehjem og håper at noen vil bli foreldrene hans. Men de som besøker barnehjemmet velger som regel jenter med krøllete hår, ikke gutter med glatt hår. I rollene hører vi blant andre Toralf Sandø (Rasmus som voksen), Steingrim Bull (Rasmus, 9 år), Arne Bjerklund (Gunnar) og Alfhild Stormoen (Frk. Høk).

Hør i NRKs nettspiller

Rasmus får en venn (2:6)

Rasmus har rømt fra barnehjemmet for å finne noen som vil bli foreldrene hans. Men å være ni år gammel og alene ute på landeveien om natten er ganske så skummelt. I rollene hører vi blant andre Toralf Sandø (Rasmus som voksen), Steingrim Bull (Rasmus, 9 år), Ola Isene (Oskar) og Turid Haaland (gårdskona).

Hør i NRKs nettspiller

Rasmus og Oskar oppdager noe mystisk (3:6)

Rasmus har truffet landstrykeren Paradis-Oskar og blir med ham på loffen. Men Oskar blir hentet av politiet for å avhøres om et innbrudd, og Rasmus er igjen alene på landeveien. I rollene hører vi blant andre Toralf Sandø (Rasmus som voksen), Steingrim Bull (Rasmus, 9 år), Ola Isene (Oskar) og Elna Hallenberg Næss (piken Anne-Stine).

Hør i NRKs nettspiller

Oskar blir mistenkt (4:6)

Noen skumle skurker har stjålet fra snille fru Hedberg. Rasmus har sendt beskjed til lensmannen for å fortelle om overfallet. Men vil lensmannen tro ham? I rollene hører vi blant andre Toralf Sandø (Rasmus som voksen), Steingrim Bull (Rasmus, 9 år), Ola Isene (Oskar), Barthold Halle (handelsmannen) og Lasse Kolstad (skurken Lif).

Hør i NRKs nettspiller

Rasmus - kjempenes konge (5:6)

Rasmus og Oskar har funnet et gammelt, ubebodd hus som de kan overnatte i. Men så viser det seg at skurkene har gjemt tyvegodset sitt i akkurat dette huset ... I rollene hører vi blant andre Toralf Sandø (Rasmus som voksen), Steingrim Bull (Rasmus, 9 år), Ola Isene (Oskar), Lasse Kolstad (Lif) og Rolf Sand (Liander).

Hør i NRKs nettspiller

Hjemme (6:6)

Politiet har tatt Rasmus og Oskar, og nå skal Rasmus sendes tilbake til barnehjemmet. Fortvilet løper Rasmus av gårde, rett i armene på skurkene Lif og Liander ... I rollene hører vi blant andre Toralf Sandø (Rasmus som voksen), Steingrim Bull (Rasmus, 9 år), Ola Isene (Oskar), Lasse Kolstad (Lif) og Rolf Sand (Liander).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search