Rasmus, Pontus og Joker (1959)

Barn | 2 timer, 40 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespill for barn i sju deler av Astrid Lindgren. Rasmus og Pontus synes det skjer veldig lite i Vestervik. Men en vårdag kommer det et sirkus til byen, med den verdensberømte sverdslukeren Alfredo. Oversatt av Sonni Holtedahl Andersgaard. Instruktør: Jens Gunderssen. Teknisk regi: Torbjørn Nordby og Bjørn Flor. Sendt i Barnetimen.

 

Aksjeselskapet Skrot og Skrap (1:7)

Det er urettferdig at det aldri skjer noe spennende i Vestervik, synes Rasmus. Enda faren hans er politi! Riktignok er en sølvtyv på ferde rundt omkring, men i Vestervik er alt kjedelig. Men en dag kommer det sirkus til byen! I hovedrollene hører vi Ragnar Næss (Rasmus), Øyvind Fjeldstad (Pontus), Carsten Winger (herr Persson), Turid Haaland (fru Persson) og Marit Bolling (Prikken).

Hør i NRKs nettspiller

Skjebnesvangert møte hos von Renckens (2:7)

Det skjer aldri noe spennende i Vestervik, synes Rasmus og Pontus. En sølvtyv hadde vært noe, men de har i hvert fall truffet en sint sverdsluker på sirkuset. Og så kan de jo fleipe litt med Prikken og Joakim som er kjærester - så lenge det varer. I hovedrollene hører vi Ragnar Næss (Rasmus), Øyvind Fjeldstad (Pontus), Marit Bolling (Prikken), Helge Reiss (Joakim) og Jon Lennart Mjøen (Alfredo).

Hør i NRKs nettspiller

Møte med familien (3:7)

Rasmus og Pontus er på nattlig oppdrag for å hindre at bildet av Prikken kommer inn i Joakims utsalgskatalog. Men det skjer mer i den ellers så søvnige Vestervik. Sverdslukeren Alfredo viser seg å være den ettersøkte sølvtyven, og nå planlegger han et storvarp. I hovedrollene hører vi Ragnar Næss (Rasmus), Øyvind Fjeldstad (Pontus), Marit Bolling (Prikken), Turid Haaland (fru Persson) og Carsten Winger (herr Persson).

Hør i NRKs nettspiller

Joker i fare (4:7)

Rasmus og Pontus har funnet ut at det er sverdslukeren Alfredo som har stjålet alt sølvtøyet hos von Renckens. Men de tør ikke si noe, for Alfredo har tatt Joker til fange for at guttene ikke skal sladre. I hovedrollene hører vi Ragnar Næss (Rasmus), Øyvind Fjeldstad (Pontus), Turid Haaland (fru Persson), Carsten Winger (herr Persson) og Marit Bolling (Prikken).

Hør i NRKs nettspiller

En bitter pille (5:7)

Kjære snille Gud, tenker Rasmus. Gjør sånn at Joker har det bra og at jeg får ham tilbake snart ... og gjør sånn at mor og far blir lykkeligere også. Ja, hvis de ikke er for gamle da ... I hovedrollene hører vi Ragnar Næss (Rasmus), Øyvind Fjeldstad (Pontus), Turid Haaland (fru Persson) og Carsten Winger (herr Persson).

Hør i NRKs nettspiller

Vestervik politi i aksjon (6:7)

Problemene synes uløselige: Hvordan skal Prikken og Joakim bli venner igjen? Hvordan skal Rasmus få tilbake Joker? Og hvordan skal han og Pontus greie å avsløre sølvtyven Alfredo? De får en kjempeplan. I hovedrollene hører vi Ragnar Næss (Rasmus), Øyvind Fjeldstad (Pontus), Jon Lennart Mjøen (Alfredo), Gunnar Olram (Ernst) og Gunvor Hall (Berta).

Hør i NRKs nettspiller

Sommerfesten (7:7)

Rasmus og Pontus har klart å rømme fra loftet der Alfredo låste dem inne. De har befridd Joker og i tillegg har de lagt jernskrap i sekken til tyvene i stedet for sølvtøyet. Men ett problem er uløst: Prikken og Joakim er fremdeles uvenner. I hovedrollene hører vi: Ragnar Næss (Rasmus), Øyvind Fjeldstad (Pontus), Turid Haaland (fru Persson), Carsten Winger (herr Persson) og Marit Bolling (Prikken).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search