Stålgrottene (1994)

Spenning, Krim | 1 time, 40 minutter
Rating:
0/10

Handling

Spennende science fiction-hørespill i tre deler av Isaac Asimov, også kjent under tittelen "Jeg, robot". "En robot kan ikke skade et menneske, eller ved å unnlate å handle tillate at et menneske blir skadet". Likevel er en mann blitt myrdet i et rom med bare en robot til stede. En umulig forbrytelse - som må oppklares før den fører til jordens undergang. Politietterforskeren Elias Baley får jobben. Det er to hundre mistenkte. Og han må jobbe sammen med et vesen han hater og frykter - en intelligent, menneskelignende robot ... Dramatisert av Bert Coules. Oversatt og instruert av Nils Nordberg. Teknisk regi: Erki Halvorsen. Annonsering ved Nils Nordberg.

 

Mord i Romhavn (1:3)

New York ca år 5000, en labyrint med to hundre millioner mennesker og fire hundre etasjeplan - de fleste under bakken. Elias Baley er kriminaletterforsker i denne byen, og får sitt livs vanskeligste oppgave: Å løse et mord som umulig kan ha funnet sted. Før det fører til en krig som kan bli jordas undergang. Sammen med en partner som han hater. I rollene medvirker bl.a. Nils Ole Oftebro (Elias Baley), Sven Nordin (R. Daneel Olivaw) og Elisabeth Sand (Jesse Baley).

Hør i NRKs nettspiller

Menneske og robot (2:3)

New York, tusenvis av år fra nå, en by som syder av uro. Hemmelige organisasjoner prøver å utnytte uroen og føre to hundre millioner innbyggere ut i opprør. Hvis ikke Elias Baley og hans partner, roboten Daneel Olivaw, klarer å løse mysteriet med mordet på Dr. Sarton, kan det ende med katastrofe. Men hvem står bak? Hvordan kan det ha skjedd et mord under så umulige omstendigheter? Kanskje sannheten er at det ikke har skjedd i det hele tatt ...? I rollene medvirker bl.a. Nils Ole Oftebro (Elias Baley), Sven Nordin (R. Daneel Olivaw), Elisabeth Sand (Jessie Baley) og Kai Remlov (Politimester Julius Enderby).

Hør i NRKs nettspiller

En felle for en politimann (3:3)

Er det den hemmelige organisasjonen som kaller seg Middeltiderne som står bak mordet på dr. Sarton? Baleys robotpartner Daneel Olivaw mener det, og det er skjedd ting som tyder på at han har rett: Baley og Olivaw unngikk såvidt å bli drept av en gjeng middeltidere. Men hvordan kom denne gjengen på sporet av dem? Var det fordi et menneske som står Baley svært nær tilhører organisasjonen? I rollene medvirker bl.a. Nils Ole Oftebro (Elias Baley), Sven Nordin (R. Daneel Olivaw) og Elisabeth Sand (Jesse Baley).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search