Syndenes forlatelse (1995)

Spenning, Krim | 2 timer, 10 minutter
Rating:
0/10

Handling

Kriminalhørespill i fire episoder etter en roman av Morten Harry Olsen. Mike Berg er en alminnelig mann i 30-åra som liker orden i tilværelsen, en trygg ramme om livet. En dag hjelper han en vakker ung kvinne i trøbbel. Hun trenger et skjulested, og han lar henne bo hos seg. Da hun en dag våger seg ut, blir hun påkjørt og drept like utenfor Mikes leilighet. Ufrivillig blir han både aktør og brikke i et farlig spill. Dramatisert av Tor Edvin Dahl. Tilrettelagt av Nils Nordberg. Teknisk regi: Tormod Nygaard. Instruktør: Jarl Emsell Larsen.

 

Syndenes forlatelse (1:4)

Morten Harry Olsen, forfatter, redaktør i Bokklubben Krim & Spenning, vinner av Rivertonprisen, har skrevet romanen som denne serien bygger på. Her møter vi Mikael Berg - Mike blant venner - en ung mann med behov for orden i tilværelsen. Han bor i Oslo, driver en liten bar, har en ungkarsleilighet etter sin egen smak, og nok penger. Men noe mangler, og det er kanskje dette som gjør at han slipper Ellen inn i livet sitt, i hjemmet sitt. Hun trenger et skjulested. Hun er på flukt, sier hun er i fare. Men hvem er det hun skjuler seg for? Og hvem er Ellen egentlig? De som er med: Morten Faldaas (Mike Berg), Ingunn Beate Øyen (Ellen), Paul Ottar Haga (Arild), Per Christian Ellefsen (Skjærhagen). Ellers medvirker Frank Krog. (1:4)

Hør i NRKs nettspiller

Syndenes forlatelse (2:4)

Bareier Mike Berg tok en kveld med seg hjem den hemmelighetsfulle Ellen, som var på flukt fra noen eller noe. Hva eller hvem fikk ikke Mike vite. Usynlige krefter har arbeidet rundt ham. Og nå er hun død, hun som kalte seg Ellen, og som Mike ikke rakk å elske før en bil raste mot henne og tok henne vekk fra ham og livet. Det går en morder, eller flere, rundt. Og politifolk tror at han vet noe, skjuler noe. Det spilles et spill med ham som brikke og han vet ikke en gang om han er løper eller bonde. I hovedrollene hører vi: Morten Faldaas (Mike Berg), Paul Ottar Haga (Arild), Per Christian Ellefsen (Skjærhagen) og Kalle Øby (Karlsen). (2:4)

Hør i NRKs nettspiller

Syndenes forlatelse (3:4)

Hvem, og ikke minst hva, var Ellen? Selv etter sin død er hun interessant for flere enn Mike Berg, personer som ikke går av veien for vold og trusler, som leter etter noe Ellen hadde, som har kontakter i politiet, og makt til å legge et lokk over etterforskningen og skremme pressen. Kan Lisa Herring, Ellens kollega fra modellbyrået, gi noen svar? I hovedrollene hører vi: Morten Faldaas (Mike Berg), Paul Ottar Haga (Arild), Per Christian Ellefsen (Skjærhagen), Kalle Øby (Karlsen) og Kristin Kajander (Lisa Herring). (3:4)

Hør i NRKs nettspiller

Syndenes forlatelse (4:4)

Enda en ung kvinne er død, myrdet. Men Mike Berg vet nå hvilken bransje Ellen arbeidet i, hva det var hun gjemte og som kostet henne livet. Han er også i ferd med å peile inn mannen som brukte henne til sitt eget spill, og som har makt til å manipulere både politi og presse. Han er en person som en ikke møter uten våpen ... I hovedrollene hører vi: Morten Faldaas (Mike Berg), Paul Ottar Haga (Arild), Per Christian Ellefsen (Skjærhagen), Kalle Øby (Karlsen) og Øystein Røger (Egil, overfallsmannen). (4:4)

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search