Vitnet (1993)

Barn, Spenning, Krim | 2 timer, 21 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespill for barn og ungdom i fem deler av Leon Garfield. Smith, som bare er tolv år gammel, bor i London på 1800-tallet. En dag er han vitne til en grufull forbrytelse. Dette kaster ham ut i spennende hendelser med fatale følger for mange. Sendt i Barnetimen. Instruktør: Steinar Berthelsen. Teknisk regi: Jan Erik Hoel. Forteller: Nils Ole Oftebro.

 

Mordet på Curtis plan (1:5)

Smith, en tolv år gammel lommetyv i London på attenhundretallet, er vitne til en grufull forbrytelse. Dette kaster han ut i spennende hendelser med fatale følger for mange. Vi får trøste oss med at vår helt er en mester i å greie seg. I rollene medvirker blant andre: Nils Jørgen Kaalstad (Smith), Svein Erik Brodal (Mister Field) og Nils Ole Oftebro (forteller).

Hør i NRKs nettspiller

Forfulgt av brunkledde menn (2:5)

Smith flykter fra de to brunkledde mennene, morderne som forfølger ham. Hans lykke synes å være gjort da han treffer blinde dommer Mansfield som han følger hjem. Men ondskapen er det ikke lett å slippe unna, og en persons fjonge ytre kan skjule en stinkende pøl av en sjel. I rollene medvirker blant andre: Henrik Mestad og Per Frisch (to brunkledde menn), Knut Risan (dommer Mansfield) og Hilde Olausson (Miss Mansfield).

Hør i NRKs nettspiller

Fange i Newgate-fengselet (3:5)

Det synes å være lettere å bli satt i fengsel enn å slippe ut. Smith blir fengslet på grunn av onde menns renker. Smith har sin snarrådighet i behold. Sin lykke og sine venner kan han fortsatt stole på. Vi kan ikke tro at vår unge venns skjebne skal bli Newgate fengsel, eller kanskje verre enn som så, galgen. I rollene medvirker blant andre Nils Jørgen Kaalstad (Smith), Hilde Olausson (Miss Mansfield) og Lasse Lindtner (advokat Billing).

Hør i NRKs nettspiller

Overfallet på Finchleyheden (4:5)

Dokumentet er i dommer Mansfields hender; dokumentet som er årsak til mordet på en gammel mann og truslene mot unge Smith. Dommeren ser ikke farene som lurer og vil bringe dokumentet til adressaten. Smith må ut av fengselet for å redde Mansfield og løse dokumentets gåte. Han må ha hjelp. Han kan bare håpe på venner som Lord Tom. I rollene medvirker blant andre Nils Jørgen Kaalstad (Smith), Trond Brænne (Lord Tom) og Tom Tellefsen (gubben).

Hør i NRKs nettspiller

Lord Toms siste bedrift (5:5)

Vi må ikke tvile på rettferdigheten eller vår unge venn Smith, nå når alt skal oppklares. Motet, ærligheten og vennskapet skal settes på en avgjørende prøve før gåten med dokumentet er løst. Fra sitt hjem på heden reiste gamle mister Field den dagen han brutalt ble myrdet. På det samme sted samles nå alle tråder og alle impliserte personer. I rollene medvirker blant andre Nils Jørgen Kaalstad (Smith), Knut Risan (Mansfield) og Johannes Eckhoff (tjeneren Andrews).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search