En studie i rødt (1987)

Spenning, Krim, Sherlock Holmes | 2 timer, 4 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hør et klipp fra hørespillet:

Kriminalhørespill i tre deler etter en fortelling av Sir Arthur Conan Doyle.

En ung militærlege, dr John H. Watson, kommer syk og såret fra krigen i Afghanistan, og må finne seg et sted å bo. Tilfeldigvis kommer dr Watson i kontakt med en person som har et sted på hånden, men som er for dyrt for ham alene. En pussig skrue, denne mannen, blant annet har han det med å slå løs på lik for å se om blåmerker og skrammer kan oppstå etter døden. Og dette er bare ett av de mysteriene dr Watson får å tumle med som Sherlock Holmes' medlosjerende.

Instruktør: Nils Nordberg. Teknisk regi: Madli Birkeland.

 

Mysteriet i Lauriston Gardens (1:3)

Militærlegen dr. Watson kommer såret og syk hjem fra krigen, og ser seg om etter et sted å bo. Et tilfeldig møte får større konsekvenser enn Watson kunne drømme om. I rollene medvirker blant annet: Erik Hivju (dr. Watson), Kai Remlov (Sherlock Holmes), Roy Bjørnstad (Gregson), Odd Furøy (Lestrade) og Jon Eivind Gullord (Stamford).

Hør i NRKs nettspiller

Scotland Yard på sporet (2:3)

Hvordan havnet den døde mannen i det tomme huset i Brixton Road? Hvem tvang i ham gift, og hvordan? Hvor stammer alt blodet på åstedet fra? Hva betyr den blodige innskriften på veggen? Dr. Watsons tanker tumler med alle slags ubesvarte, forvirrende spørsmål. Men Sherlock Holmes går kaldt og rolig i gang med å stille opp en dristig felle for morderen... I rollene medvirker blant annet: Erik Hivju (dr. Watson), Kai Remlov (Sherlock Holmes), Roy Bjørnstad (Gregson), Odd Furøy (Lestrade), Vidar Sandem (Rance), Anders Hatlo (Mrs. Sawyer), Pia Borgli (Wiggins) og Elna Hallenberg (Mme Charpentier).

Hør i NRKs nettspiller

Hevneren fra Utah (3:3)

Gradvis avdekkes hva som skjedde i Enoch J. Drebbers siste timer på denne jord, og betjent Gregson er overbevist om at han har både motivet og morderen. Så gjør hans kollega Lestrade en oppdagelse som kullkaster alle teorier: Et nytt mord har funnet sted. Men dét gir Holmes det siste eleddet han trenger i sin beviskjede. Nå gjenstår bare å fange den farlige og desperate gjerningsmannen. I rollene medvirker blant annet: Erik Hivju (dr. Watson), Kai Remlov (Sherlock Holmes), Roy Bjørnstad (Gregson), Odd Furøy (Lestrade), Tor Stokke (Jefferson Hope), Tom Tellefsen (Enoch J. Drebber), Erik Øksnes (Joseph Stangerson), Arne Thomas Olsen (politifullmektig), Eindride Eidsvold (Arthur Carpentier) og Pia Borgli (Wiggins).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search