En fremmed i min grav (1990)

Spenning, Krim, Grøsser | 3 timer, 58 minutter
Rating:
0/10

Handling

Kriminalhørespill av Margaret Millar.

Hvorfor kravler angsten, ulmende hvit og uforklarlig, inn i Daisy Harkers sinn? Og hvorfor dreier de nattlige drømmer seg om en vandring på en ukjent kirkegård hvor hun ser sin egen gravstøtte - der det står hugget inn at hun døde en desemberdag for fire år siden? For datoen 2. desember betyr ingenting spesielt for fru Harker - eller gjør den det?

Instruktør: Erik Lassen. Teknisk regi: Terje Hellem. Oversatt av Bjørg Helle.

 

Død på en forsvunnet dag (1:6)

Daisy Harker skulle ha all grunn til å være lykkelig. Hun er ung, pen, har en snill mann som elsker henne og tjener godt, et vakkert hjem utenfor Los Angeles, en omsorgsfull mor og gode venner. Hvorfor får hun da uforklarlige anfall av angst? Hvorfor drømmer hun at hun ser sin egen gravstøtte? Hvorfor står det på støtten at hun døde for nesten fire år siden? I rollene medvirker blant annet: Tone Danielsen (Daisy), Andreas Kolstad (Jim) og Bab Christensen (Mrs. Fielding).

Hør i NRKs nettspiller

Gravstøtten (2:6)

Det er forsvunnet en dag fra Daisy Harkers liv - den dagen hun døde, den datoen hun i drømme ser på sin egen gravstøtte. Hun engasjerer i all hemmelighet - detektiven Steve Pinata til å finne ut hva som skjedde med henne den dagen. I rollene medvirker blant annet: Terje Strømdahl (Pinata), Anders Hatlo (Adam) og Inger Teien (Muriel).

Hør i NRKs nettspiller

Den døde under stenkorset (3:6)

Hvorfor drømmer Daisy at hun døde en desemberdag for fire år siden? Det må ha skjedd noe den dagen, noe som drepte henne psykisk. Sammen med detektiven Steve Pinata drar hun på leting etter den forsvunne dagen. Og på en kirkegård finner de gravstøtten hun så i drømmen... I rollene medvirker blant annet: Knut Risan (Fielding), Sverre Wilberg (Alston) og Mari Maurstad (Juanita).

Hør i NRKs nettspiller

Kanskje var det mord (4:6)

Gravstøtten og dødsdatoen for Daisy Harkers drøm tilhører Carlos Camilla - en fattig meksikaner, som ble funnet død med to tusen dollar i lommen. Men hva har han med Daisy å gjøre? Og hvem er Juanita Garcia, som også synes å spille en rolle i mysteriet med den forsvunne dagen i Daisys liv? I rollene medvirker blant annet: Henny Moan (Mrs Rosario), Knut M. Hansson (Fondero) og Lars Wormdal Haug (Paul).

Hør i NRKs nettspiller

Gåtefullt arrangement (5:6)

Pinata har fattet mistanke om at Carlos Camilla ikke begikk selvmord, men ble myrdet. Han er nå på sporet etter Juanita Garcia og Daisys far, Stan Fielding, som opererer under falskt navn. Og Daisy undersøker sin manns skrivebordskuffer... I rollene medvirker blant annet: Tone Danielsen (Daisy), Andreas Kolstad (Jim) og Ingolf Karinen (barkeeperen).

Hør i NRKs nettspiller

Skjebnesvangre løgner (6:6)

Daisy Harker husker nå hva som hendte henne den 2. desember 1955. Men hun fortsetter etterforskningen sammen med Pinata for å finne svar på de gåtene som gjenstår. Og Stan Fielding har bestemt seg for å rive maskene av svigersønnen Jim og sin ekshustru Ada. I rollene medvirker blant annet: Knut Risan (Fielding), Andreas Kolstad (Jim) og Bab Christensen (Mrs Fielding).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search