Stikk'a Shelley (1985)

Barn, Spenning | 1 time, 50 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespill for ungdom av Gertrude Samuels.

Vi møter Shelley som tenåring og får et tilbakeblikk på livet hun har hatt. Faren kjenner hun ikke, moren drikker og har stadig nye mannfolk i huset. Da moren ikke er skikket til å ta seg av datteren, blir Shelley plassert på et hjem. Her begynner jentas kamp mot å "sperres inne", og hun er sterk og makter til slutt med hjelp utenfra å bryte den onde sirkelen.

Sendt i Ungdommens radioteater. Instruktør: Lise Fjeldstad. Teknisk regi: Sture Bakke.

 

Stikk'a Shelley (1:4)

Shelley Clark er stadig på rømmen. Fra det øyeblikk hun blir tatt fra moren som drikker og blir plassert på et hjem for ungdom, rømmer hun om om og om igjen. Hun har ikke gjort noe galt, hun vil være fri. Med innbitt raseri og fortvilelse kjemper Shelley for seg selv og stikker av. I rollene medvirker bl.a.: Kristin Kajander Kopperud (Shelley), Synne Kiran Svarva (Shelley som barn) og Kari Simonsen (Shelleys mor)

Hør i NRKs nettspiller

Stikk'a Shelley (2:4)

For hver gang Shelley rømmer straffes hun strengere. Hun gir ikke opp. Raseriet og staheten driver henne - men hvor lang tid vil det ta før de har knekt henne? I rollene medvirker bl.a.: Joachim Calmeyer (Fred), Unni Kristin Skagestad (Deedee) og Per Sunderland (journaloppleser).

Hør i NRKs nettspiller

Stikk'a Shelley (3:4)

Shelley rømmer i panikk da stefaren Fred prøver å voldta henne. Hun blir tatt opp og plassert på skolehjemmet Rip van Winkle. Hun stikker av igjen sammen med venninnen Deedee. Etter å ha opplevd hvordan det er å vokse opp som Shelley med en alkoholisert mor, er vi der det hele startet med Shelley som fjortenåring på en ny håpløs flukt. I rollene medvirker bl.a.: Joachim Calmeyer (Fred), Sverre Hansen (direktøren) og Ingrid Øvre Wiik (sykepleierske).

Hør i NRKs nettspiller

Stikk'a Shelley (4:4)

Shelley har havnet i ungdomsfengsel. Deedee har tatt livet av seg. Shelleys raseri og vilje til å overleve skaper bare vanskeligheter for henne. Er dette hennes endestasjon? I rollene medvirker bl.a.: Siri Rom (fru Farber), Per Gørvall (Michael) og Inger Teien (sekretær).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search