Pablo og de andre (1965)

Barn, Spenning | 1 time, 54 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespill for barn i fem deler etter en bok av Aimée Sommerfelt.

Handlingen foregår i Mexico, der vi møter den norske familien Harbo som bor der midlertidig. Familien har det de trenger, og nøden og fattigdommen som omgir dem på alle kanter har de ikke noe å stille opp mot. Den angår dem egentlig ikke, men så en dag kommer den fattige meksikanergutten Pablo plutselig inn i livet deres.

Forteller: Elna Hallenberg Næss. Instruktør: Erik Lassen. Teknisk regi: Anne Marthe Albers. Sendt i Barnetimen.

 

Politiet kommer (1:5)

På en kjøretur nede i avenidaen observerer Fredrik og hans far opptøyer: Politiet er i gang med å arrestere gateselgere uten lisens. Vel hjemme oppdager de at en gutt har blitt med dem i bagasjen. I rollene medvirker bl.a.: Arne Lie (Fredriks far), Henrik Lund (Fredrik) og Jo Nesje (Pablo).

Hør i NRKs nettspiller

Sparegrisen (2:5)

Fredrik er hjemme med forkjølelse, og han kjeder seg. Tilfeldigvis får han øye på Pablo som pusser sko ute på gaten. Ettersom de to guttene blir bedre kjent med hverandre, forstår de at de kommer fra helt ulike kår. I rollene medvirker bl.a.: Jo Nesje (Pablo), Henrik Lund (Fredrik) og Randi Borch Kolstad (Fredriks mor).

Hør i NRKs nettspiller

Fredrik får stor familie (3:5)

Antonia blir hushjelp for familien Harbo, og hun, hennes gamle mor og datteren Rosa flytter inn i rommet over garasjen. Etter hvert kommer Pablo også. De to guttene har gode dager sammen, men når Fredrik er bortreist havner Pablo i vansker. I rollene medvirker bl.a.: Ragnhild Michelsen (Antonia), Karen Maria Dørstad (Rosa) og Randi Borch Kolstad (Fredriks mor).

Hør i NRKs nettspiller

På "Forbedringen" (4:5)

Pablo har havnet på forbedringsanstalten for gutter, og dagene snegler seg av gårde. Her får han nye venner - og fiender. I rollene medvirker bl.a.: Svein Wickstrøm (Salvador), Knut Risan (Manuel) og Jo Nesje (Pablo).

Hør i NRKs nettspiller

Folkefesten (5:5)

Igjen er det gode tider for Pablo; han hadde nesten glemt at man kunne ha det så godt. Det er bare en ting som plager ham: Fredrik og familien hans skal snart reise hjem. I rollene medvirker bl.a.: Ilse Kram (sykepleier), Jo Nesje (Pablo) og Arne Lie (Fredriks far).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search