Sherlock Holmes - eldre historier, sesong: 3 (1961)

Spenning, Krim, Sherlock Holmes | 1 time, 54 minutter
Rating:
0/10

Handling

Kriminalhørespill etter fortellinger av Arthur Conan Doyle.

Mesterdetektiven Sherlock Holmes og hans assistent Dr. Watson bruker uortodokse metoder for å komme til bunns i mysterier fra 1890-årenes London.

 

Den forsvunne gåsesteken (1:4)

En sen kveld blir herr Peterson vitne til en slåsskamp med flere menn. Da de forsvinner ligger det igjen en hatt og ei død gås. Han tar med gåsa hjem og den blir til middag for familien. Inne i gåsa finner de en blå edelsten. Dermed blir dette raskt en sak for Sherlock Holmes. Gåsa er spist, men hvem eier hatten? I rollene medvirker blant andre: Erling Lidahl (Sherlock Holmes), Einar Vaage (Dr. Watson), Per Gjersøe (Mr. Baker).

Hør i NRKs nettspiller

De rødhåredes forening (2:4)

Det er i oktober 1890. Forretningsmannen Jabez Wilson kommer til Holmes og Watson med et problem. Han har fått en merkelig oppgave som etterhvert får ham til å ane uråd. Han har blitt oppfordret til å søke en ledig stilling hos "De rødhåredes Forening". Et vilkår for å få jobben var at Wilson måtte inneha den riktige rødfargen på håret sitt. Jobben er godt betalt og går ut på at han på kveldstid skal foreta avskrift av Encyclopædia Britannica. Da han var kommet til bokstaven B, opphører foreningen uten forvarsel. Holmes skjønner raskt at her ligger det noe mystisk bak hele opplegget. De som medvirker er blant andre: Erling Lindahl (Sherlock Holmes), Einar Vaage (Dr. Watson), Stig Egede-Nissen (Mr. Wilson), Peter Jones (Frank Robert).

Hør i NRKs nettspiller

Den mystiske leieboeren (3:4)

Mrs. Warren driver et lite pensjonat og har oppsøkt Sherlock Holmes fordi hun lurer på om det er noe mystisk med den nye leieboeren hennes. Leieboeren betaler godt, men har satt som betingelse at han må ikke forstyrres, og han gir alle beskjeder via papirlapper. Siden han flyttet inn har ingen i husholdet hverken snakket med eller sett noe til den mystiske mannen. Hver morgen mottar leieboeren The Daily Gazette og Holmes lurer på om avisen benyttes til å utveksle hemmelige beskjeder. De som medvirker er blant andre: Erling Lindahl (Sherlock Holmes), Einar Vaage (Dr. Watson), Astrid Folstad (mrs. Luca).

Hør i NRKs nettspiller

Det forsvunne dokument (The Naval Treaty) (4:4)

Watson blir kontaktet av en tidligere skolekamerat angående tyveriet av et svært viktig og sensitivt dokument. Watson tar straks kontakt med Holmes for å finne ut hvem som har stjålet dette dokumentet. For Mr. Phelps står både helse, ære og posisjon på spill. Saken er både spennende og viktig, men også svært komplisert. Holmes skjønner raskt at dette er et mysterium som ikke lar seg løse så lett. De medvirkende er blant andre: Erling Lindahl (Sherlock Holmes), Einar Vaage (Dr. Watson), Øyvind Øyen (Percy Phelps), Magne Bleness (inspektør Forbes),

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search