Reise på en ukjent planet (1973)

Barn, Spenning | 2 timer, 27 minutter
Rating:
0/10

Handling

Science fiction-hørespill for barn og ungdom i fem deler, etter en bok av Sven Wernström.

Søskenparet Marianne og Mikkel finner et stort eggformet romfartøy. Sammen med de besøkende fra verdensrommet lærer søskenparet å se vår egen planet med nye øyne.

Oversatt og dramatisert av Sonni Holtedahl Andersgaard. Musikk: Eyvind Solås. Instruktør: Viktor Sandal. Teknisk regi: Sture Bakke. Sendt i Lørdagsteatret i Barnetimen.

 

Egget fra verdensrommet (1:5)

En rykteflom om flygende tallerkener over norsk område er i sving. Det har strømmet inn meldinger fra mange kanter, men de fleste kommer fra Gjøvik-traktene. Herfra kom også den aller første observasjonen av en lysende gjenstand som gikk ned et sted i de store skogene på Gravåsen. Med: Marit Hamdahl (Marianne), Ivar Nørve (Mikkel), Kjell Kjær (Blip), Unni Evjen (Dia), Einar Wenes (Datamaskinen) og Adolf Bjerke (Far).

Hør i NRKs nettspiller

Pistolen (2:5)

Marianne og Mikkel har truffet Blip og Dia som kommer fra en annen planet. Nå vil de besøkende fra verdensrommet gjerne ha med seg Marianne og Mikkel på reiser rundt om på jorden. Med: Marit Hamdahl (Marianne), Ivar Nørve (Mikkel), Kjell Kjær (Blip), Unni Evjen (Dia) og Jan Hårstad (Offiseren).

Hør i NRKs nettspiller

Invitasjonen (3:5)

Marianne er ikke sikker på om hun vil bli med på en ny tur med Blip og Dia, etter den skremmende opplevelsen i Sør-Amerika. Med: Marit Hamdahl (Marianne), Ivar Nørve (Mikkel), Kjell Kjær (Blip), Unni Evjen (Dia), Adolf Bjerke (Far), m.fl.

Hør i NRKs nettspiller

Så mye som er underlig ...! (4:5)

Foreldrene til Marianne og Mikkel har møtt Blip og Dia og har lært mye i møtet med dem. Hvor går neste reise for Marianne og Mikkel? Med: Marit Hamdahl (Marianne), Ivar Nørve (Mikkel), Kjell Kjær (Blip), Unni Evjen (Dia), Hans Stormoen (Henry, en mulatt) og Einar Wenes (Datamaskinen).

Hør i NRKs nettspiller

Romskipets hemmelige rom (5:5)

Blip og Dia begynner å bli usikre på Marianne og Mikkel. Er de så naive og uvitende som de virker, eller forsøker de å lure dem? Og hva er det i romskipets hemmelige rom? Med: Marit Hamdahl (Marianne), Ivar Nørve (Mikkel), Kjell Kjær (Blip), Unni Evjen (Dia), Adolf Bjerke (Far), Einar Wenes (Datamaskinen), m.fl.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search