Nina Woxholtt

Skuespiller
Del:

Personlig info

  • Fødselsdato: 11, jan 1967
Sosial:

Biografi

Nina Woxholtt (født 11. januar 1967 i Porsgrunn) er en norsk skuespiller.

Woxholtt ble i 1990 ansatt ved Det norske teatret i Oslo, og debuterte som Mary Warren i Arthur Millers Heksejakt. Hun fikk sitt store gjennombrudd som hovedrolleinnehaver i Bentein Baardsons oppsetning av Antigone av Sofokles, og suksessen fortsatte som Pippi Langstrømpe.

I 1993 gjestet hun Teatret Vårt i Molde som Solveig i Peer Gynt, mens hun var Den Grønnkledte i TV-versjonen samme år. Hun fortsatte i TV, og året etter fikk hun en rolle i den populære norske dramaserien Vestavind.

Hun debuterte som filmskuespiller i Hører du ikke hva jeg sier! i 1995, og fikk en betydelig større rolle i filmatiseringen av Anne-Cath. Vestlys Ole Aleksander Filibom-bom-bom i 1998.

Woxholtt gikk tilbake til TV-skjermen og ble i 2003 tildelt Gullruten, i kategorien «Beste TV-skuespiller», for sin rolle som Cecilie Melvold i Fox Grønland. Hun spilte så inn enda en film, Venner for livet, før hun gikk tilbake til TV igjen, for en mindre rolle i Sørgekåpen i 2007.

I 2009 fikk hun sin største TV-rolle, i oppfølgeren til Mot i brøstet og Karl & Co; Karl III, hvor hun spiller Karl Reveruds kone Agnes.

Hun giftet seg i 2002 med musikerkjæresten Ole Kristian Wetten på toppen av katedralen La Sagrada Família i Barcelona.

 

Search