Lars Nordrum

Skuespiller
Del:

Personlig info

  • Fødselsdato: 28, okt 1921
Sosial:

Biografi

Lars Nordrum (født 28. oktober 1921 i Oslo, død 25. januar 1973 i Oslo) var en norsk teater- og filmskuespiller. Han huskes kanskje særlig for å ha vært stemmen til Stompa i Stompahørespillene.

Nordrum debuterte 1935Centralteatret, fra 1938 knyttet til Nationaltheatret, bortsett fra to sesonger på Folketeatret. Også roller i film og radio. Begavet karakterkunstner som skapte egenartede sceneskikkelser med en sterkt personlig pregnans. Skapte også fantastiske komedieskikkelser hos Shakespeare og Holberg, kunne gjøre inntrykk som elegant sceneløve i Den glade enke, og gjorde en uforglemmelig innsats i musikalen FantasticksChat Noir. Som kunstner nådde han imidlertid lengst i tragiske roller som for eksempel tittelrollen i Strindbergs Erik XIV, Osvald i Gengangere, Harald jarl i Sigurd Slembe.

Han filmdebuterte i en smårolle i Tante Pose (1940), og gjorde bemerkede roller i blant annet Vi gifter oss (1951), Vildanden (1963) og Liv (1967). Nordrum gjorde også sterkt inntrykk som pianisten i Sverre Udnæs' Aske i Fjernsynsteatret 1973.

Han var gift med den norskfødte svenske skuespilleren Lillebil Kjellén.

Deltar i

Search