Eric Saward

Manusforfatter, science fiction-forfatter
Del:

Personlig info

  • Fødselsdato: 09, des 1944
Sosial:

Biografi

Eric Saward (født 9. desember 1944) er en manusredaktør og forfatter, mens kjent for sin bidrag til TV-serien Doctor Who.

Han begynte som manusforfatter på hørespill for radio mens han jobbet som lærer. Senere gikk han over til å skrive på heltid. Christopher H. Bidmead, som var manusredaktør for Doctor Who, spurte om han ville skrive noe for serien etter at han ble anbefalt av hovedmanusredigereren for drama hos BBC Radio. Den første historien han skrev var The Visitation. Han fikk deretter jobben som manusredaktør for serien etter å ha blitt anbefalt av Antony Root, som hadde erstattet Bidmead. Saward skrev historiene Earthshock, Resurrection of the Daleks og Revelation of the Daleks og hørespillet Slipback mens han hadde denne jobben. Han skrev også (ukreditert) på The Twin Dilemma og Attack of the Cybermen.

Saward hadde ikke et vennskapelig forhold til produsent John Nathan-Turner. Han endte med å si opp mens de produserte The Trial of a Time Lord i midten av 1986. Likevel fortsatte Saward å assosiere seg med serien. I 1990-årene skrev han lenkekommentarer for lydbøker med lydsporene til tapte episoder og han har også stilt opp til intervju for DVD-utgivelsene av historiene sine. Saward skrev en novelle for Big Finish Productions' Short Trips-serie.

Deltar i

Search