Rolf Kristian Larsen

Skuespiller
Del:

Personlig info

  • Fødselsdato: 18, mai 1983
Sosial:

Biografi

Rolf Kristian Larsen (født 18. mai 1983 i Stavanger) er en norsk skuespiller. Han startet sin skuespillerkarriere på Rogaland Barneteater. Han er også utdannet tre år (2009-2012), på Statens Teaterhøyskole, ved KHIO. Et halvt år av disse var utvekslingstudie i New York, som ble gjort på William Esper Studio.

Hans første spillefilm var i rollen som Morten-Tobias i den norske grøsseren Fritt vilt fra 2006. Hans store gjennombrudd kom først med hovedrollen i filmen Mannen som elsket Yngve, som kom ut i februar 2008. Den er basert på boken med samme navn av Stavanger-forfatteren Tore Renberg, og ble produsert av Motlys. I filmen spiller han Jarle Klepp, en 17-åring som forelsker seg i Yngve Lima. Han er også med i oppfølgeren Jeg reiser alene hvor han spiller Jarle Klepp igjen. Han gjentok rollen i Kompani Orheim for tredje gang i 2012.

I 2008 er Larsen nominert til Amandaprisen for beste mannlige skuespiller for rollen som Jarle i Mannen som elsket Yngve. Han vant i 2007 pris for beste skuespiller under Festival de cine fantástico de Málaga, for sin innstats i Fritt Vilt.

Han har også roller i filmene De gales hus og Max Manus.

I tillegg har han medvirket i TV-seriene Lilyhammer sesong 2 og 3, og Kampen om Tungtvannet.

Deltar i

Search